Kriebelhoest

 

 

 

 


Kriebelhoest tips


Kriebelhoest: wat te doen?

Bij kriebelhoest (droge hoest) is een vorm van hoesten waarbij er geen of nauwelijks slijm wordt opgehoest. De tips en middelen die op deze pagina worden aangeboden zijn dan ook speficiek gericht op deze vorm van hoesten. Wanneer er wel slijm wordt opgehoest is eerder sprake van een vastzittende hoest waarbij een andere aanpak aan te raden is. Informatie over deze aanpak is te vinden op vastzittende hoest.

Wat kun je zelf doen tegen kriebelhoest

  • Probeer (tijdelijk) te stoppen met roken. Roken, of het verblijven in een rokerige ruimte, verergert de kriebelhoest en zorgt voor een langduriger herstel. Roken is ook één van de oorzaken van prikkelhoest.
  • Drink voldoende water zodat de keel soepel en gesmeerd blijft.
  • Zorg er voor dat de luchtvochtigheid op peil blijft, niet te droog (tussen 35% en 55%). Plaats eventueel een bakje water op de verwarming en/of zet een raampje open bij het slapen.
  • Zuig op een dropje of neem een theelepel honing om de hoestprikkel te verminderen.
  • Zorg er voor dat je tijdens het slapen wat hoger met je hoofd komt te liggen. Dit zorgt vaak voor minder prikkels.
  • Adem door je neus, dit zorgt voor minder prikkels. Neusgaten dicht? Middels een neusspray kun je de neusgaten open krijgen.
  • Brandend maagzuur kan voor irritatie aan de keel en slokdarm zorgen en de hoestprikkel verergeren. Overweeg een maagzuurremmend middel als Rennies te gebruiken.

Middel(en) tegen kriebelhoest

Er zijn voldoende middelen tegen kriebelhoest beschikbaar. De middelen hebben vaak als doel de keel te verzachten en soepel te houden, waardoor de hoestprikkels afnemen. Naast onderstaande aanbevelingen is een uitgebreider overzicht van middelen tegen kriebelhoest te vinden op Drogisterij.net.

Hoestspray

picture Een hoestspray is een makkelijk te gebruiken middel dat een verzachtende, hoeststillende werking heeft. Er wordt een laagje in keel en mond gesprayd waardoor de slijmvliezen betere beschermd worden tegen (verdere) irritatie. A. Vogel Hoestspray is een voorbeeld van een bekend en effectief middel tegen kriebelhoest dat bovendien een snelle werking heeft.

Klik hier om A. Vogel Hoestspray droge kriebelhoest morgen nog in huis te hebben.


Hoestdrank

Hoestdranken (hoestsiropen) hebben een werking die overeenkomt met het zuigen op een dropje. Ze zorgen dat de keel zacht en soepel aanvoelt door gebruik te maken van ingrediënten als thijm, mierikswortel, honing, anijs en zoethout. Daarnaast bestaan er varianten die gebruik maken van stoffen als codeine, noscapine of dextromethorfan. De stoffen hebben een hoestprikkeldempende werking waardoor de neiging tot hoesten vermindert. Voor gebruikmaking van hoestdranken is het belangrijk de bijsluiter te lezen aangezien ze regelmatig bijwerkingen hebben of niet geschikt zijn in combinatie met allergieën, ziektes en/of medicijngebruik.


Healthypharm Hoestdrank Noscapine
picture

Healthypharm Hoestdrank Noscapine is een hoestdrank op basis van noscapine, speciaal gemaakt voor kriebelhoest of prikkelhoest. Het helpt de neiging tot hoesten te onderdrukken en werkt na inname gedurende 4 á 5 uur.


Klik hier om Healthypharm Hoestdrank Noscapine morgen nog in huis te hebben.

Nattermann Melrosum Siroop Extra Sterk
picture

Nattermann Melrosum Siroop Extra Sterk is aan te raden wanneer u erg veel hoestklachten heeft. Dit middel tegen kriebelhoest bevat de hoestprikkeldempende stof codeïne. Zoals de naam al aangeeft betreft dit een extra sterke variant die met zorg gebruikt dient te worden.
Klik hier om Nattermann Melrosum Siroop Extra Sterk morgen nog in huis te hebben.

Bezoek drogisterij.net voor een uitgebreid overzicht van beschikbare middelen tegen kriebelhoest.

Meer informatie

picture

Voor informatie over kriebelhoest en vastzittende hoest zie de volgende pagina's:

Google ads